Milyen lesz a munka jövője?

Milyen lesz a munka jövője?Az Amszterdamban megrendezett HR Tech World személyügyi konferencia érdekes tapasztalatai és megállapításai. Ezek közül is Arianna Huffington, a Huffington Post korábbi főszerkesztője és a Thrive Global alapítójának a mondata volt legérdekesebb számomra. Nézd meg a cikket és máris olvashatod!

Egyébként egy Magyarországon dolgozó csapat, a HRN Europe szervezte, immáron ötödik alkalommal, ezúttal Amszterdamban. 3500 résztvevő 47 országból, 150 kiállító. 12 színpad, 150 programpont két nap alatt. Néhány számadat a világ egyik legnagyobb személyügyi konferenciájáról, a HR Tech World-ről. A szakma számára a rendezvény iránytű.

A multitasking illúzió. Ne legyél olyan gyakran online, aludj eleget, fordíts több időt magadra és az emberi kapcsolatokra. Taníts másokat is arra, hogyan használják okosan a technológiát. Egy életed van, senki nem úgy emlékezik rád, hány százalékkal növelted a cég eredményét.

Ezekkel a szavakkal hűtötte le a technológiaimádók lelkesedését előadásában a „sztármeghívott” Arianna Huffington, a Huffington Post korábbi főszerkesztője és a Thrive Global alapítója.

Az újságíró-üzletasszony a vállalati kultúra fontosságát is kiemelte, amely a szervezet immunrendszere. Megvéd a rossz főnököktől, az összeférhetetlen kollégáktól, a teljesíthetetlen elvárásoktól és a túlburjánzó technológiától is. Hogy mennyire fontos a munka jövőjéről való gondolkodás, Huffington azzal jelezte, hogy mindez az emberiség jövőjéről szól.

Dr Daniel Thorniley közgazdászprofesszor pesszimista képet festett a jövőről. A fejlett országokban a cégek növekedése mögött elsősorban hatékonyságjavulás áll a gazdasági konjunktúra hiánya miatt. Mit jelent ez a foglalkoztatásra lefordítva? A trend a rugalmasság felé mutat: Például fix, teljes munkaidős belsős munkatársak helyett részmunkaidősök, szabadúszók, projektmunkások bevonása. Ez rövid távon előnyös az államnak, mert nő a foglalkoztatás, a cégeknek is, mert költséget takarítanak meg. Az atipikus munkavállalóknak azonban kevéssé: ugyan szabadabbnak érzik magukat, de többet dolgoznak, nagyobb az egzisztenciális bizonytalanság és nyugdíjra is alig számíthatnak.

Elveszi a toborzó munkáját Robot Vera?

A toborzókat sokkolhatja egy orosz startup cég fejlesztése, amely a HR Tech World-ön nagy feltűnést keltett. A Robot Vera (https://ai.robotvera.com) névre hallgató gép menedzseli a toborzási folyamatot. Adatbázis-hozzáférés és a megadott szempontok alapján kiválasztja a megfelelő jelölteket az állásportálok adatbázisaiból, felhívja őket, beszél a pozícióról, interjúkat szervez le, sőt előszűrő videó-, telefonos interjúkat is készít és persze értékeli a válaszokat. Olyan apróságokra is figyel, mint a jelölt reakciója a leendő munkaadó nevének kimondásakor. Már most bevethető tömeges toborzásnál, kis hozzáadott értékű pozíciókra. A szoftver 9 hónap alatt több mint 1 millió hívást bonyolított le eddig! „Akadtak, akik szkeptikusan viszonyultak a prezentáció alatt. Erre a fejlesztő feltette a kérdést, mennyi időbe telne 1000 jelöltet leválogatni és felhívni. Robot Verának néhány óra értékeléssel együtt” – jegyzi meg Toldi Gábor.

Forradalom az online tanulásban

Drámai átalakulás figyelhető meg a tanulásban – mondta Adam Miller, a Cornerstone Ondemand alapítója. Trend az egyénre szabott fejlesztés, melyre a javaslat nem a szakmai vezetőtől vagy a HR-től érkezik, hanem vagy az egyéntől vagy különböző algoritmusok teszik meg az ajánlást.

A cégvezető egyébként a rendezvényen megkapta az Unleash Awardot a szervezőktől. Ezzel olyan személyeket tüntetnek ki, akik iparágukat forradalmasították, innovációjukkal a HR változását elősegítették. Adam Miller cégét 1999-ben alapította garzonlakásában. Mára 3 ezer ügyféllel és 32 millió felhasználóval rendelkezik. A kaliforniai székhelyű Cornerstone Ondemand felhő alapú HR szolgáltató, amely a toborzástól a munkatárs felvételén és képzésén át a teljesítményértékelésig végigkíséri a munkatársakat.

Toldi Gábor hozzátette, a tréningpiacon terjedni fog az úgynevezett microlearning, az online elérhető 4-5 perces oktatóanyagok („Hogyan csináld?”) A hosszabb távú, elmélyülést igénylő tudáselsajtításra megmaradnak a hagyományos kurzusok és a csoportos órák.

A rendezvényen a Booking.com, a vezető szálláshelyfoglaló portál mutatta be belső dolgozói képzési platformját. Ugyanazon az elven működik, mint a szállásfoglalás: a rendszer automatikusan javasol kurzusokat a korábban végzettek, a hasonló munkakörben dolgozók és a felhasználói értékelések alapján.

Olvass tovább. A teljes cikk megtekinthető itt

Forrás: toborzas-menedzsment.monster.hu